1. Skala och finriv 500 g morötter. Hacka 1 gul lök.
2. Hetta upp 1 msk olja i en traktörpanna eller stekgryta (vet ej vad en traktörpanna är, vi använde en vanlig stekpanna). Stek löken mjuk och pressa ner 3 vitlöksklyftor. För löken åt sidan i pannan och bryn ca 500 g nötfärs.
3. Tillsätt 1/3 av de rivna morötterna. Smula ner 1 tärning grönsaksbuljong (vi hade ingen hemma, så vi använde köttbuljong. Funkade bra det med.) och rör ner 3 msk tomatpuré. Tillsätt 400 g krossade tomater och 2 dl vatten och låt koka upp. Smaksätt sedan med 1 msk torkad basilika, 1 tsk torkad oregano, 1 tsk torkad timjan, 1 tsk sambal oelek (vi tog 2 tsk) och 1 tsk socker. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt köttfärssåsen sjuda ca 10-15 minuter.
4. Koka ca 360 g spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
5. Skala 1 apelsin. Skiva och finstrimla apelsinen och blanda med resten av de rivna morötterna till en sötfrisk råkostsallad.
6. Servera köttfärssåsen med spaghettin och apelsin- och morotssalladen.
"Buhu, jag är ju inte klädd för att vara med på bloggen"
Ekologiskt ska det vara!
Jummie!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar