måndag 15 november 2010

Dag 3: Örtkryddad köttfärssås men spaghetti och apelsin- och morotssallad

Nu börjar det likna något! Efter två tveksamma dagar känns det som att det äntligen kommer bli en riktigt lyckad middag, köttfärssås går alltid hem! Mycket riktigt, det här var GOTT! Betyget blir 4 badankor. Att det inte blir fem beror på att det inte är en alltför originell rätt. Däremot var det en bra grej att ha i morötter i köttfärssåsen, det gjorde den mycket drygare och saftigare, nomnom!

1. Skala och finriv 500 g morötter. Hacka 1 gul lök.
2. Hetta upp 1 msk olja i en traktörpanna eller stekgryta (vet ej vad en traktörpanna är, vi använde en vanlig stekpanna). Stek löken mjuk och pressa ner 3 vitlöksklyftor. För löken åt sidan i pannan och bryn ca 500 g nötfärs.
3. Tillsätt 1/3 av de rivna morötterna. Smula ner 1 tärning grönsaksbuljong (vi hade ingen hemma, så vi använde köttbuljong. Funkade bra det med.) och rör ner 3 msk tomatpuré. Tillsätt 400 g krossade tomater och 2 dl vatten och låt koka upp. Smaksätt sedan med 1 msk torkad basilika, 1 tsk torkad oregano, 1 tsk torkad timjan, 1 tsk sambal oelek (vi tog 2 tsk) och 1 tsk socker. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt köttfärssåsen sjuda ca 10-15 minuter.
4. Koka ca 360 g spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
5. Skala 1 apelsin. Skiva och finstrimla apelsinen och blanda med resten av de rivna morötterna till en sötfrisk råkostsallad.
6. Servera köttfärssåsen med spaghettin och apelsin- och morotssalladen.

"Buhu, jag är ju inte klädd för att vara med på bloggen"


Ekologiskt ska det vara!

Jummie!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar