onsdag 10 november 2010

Dag 2: Bräckt kassler med ris och frisk äppel- och senapssås

Bräckt kassler, låter brutalt eller hur? Kassler brukar vi äta ofta, men då har vi snöat in lite på kasslergratäng med ananas, så det var kul att få prova något nytt!
Betyget? 2 flamingos. Såsen var mindre god, men var tvungen att ätas ändå eftersom det utan sås blir väldigt torrt. Vi rekommenderar alltså inte den här maträtten egentligen.

1. Koka 4 dl ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär ca 500 g kassler i strimlor och bräck sedan i stekpanna. Att bräcka innebär att man steker något hastigt och lätt på medelvärme utan att använda matfett.
3. Finhacka 1 äpple och blanda med 2 dl matyoghurt, 2 msk senap (välj senap efter önskad styrka, använder du en stark senap, ta något mindre) och 2/3 msk honung. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Häll upp 200 g ärtor i en liten skål. Slå över hett vatten från t ex vattenkokaren och häll av vattnet när ärtorna tinat. Skär ½ gurka och 250 g morötter i stavar och lägg upp i en skål.
5. Servera kasslern med nykokt ris, senap- och äppelsås och grönsaker.

Linn aka Bloggerbuzz stod för matlagandet idag!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar