Betyget? 2 flamingos. Såsen var mindre god, men var tvungen att ätas ändå eftersom det utan sås blir väldigt torrt. Vi rekommenderar alltså inte den här maträtten egentligen.
1. Koka 4 dl ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär ca 500 g kassler i strimlor och bräck sedan i stekpanna. Att bräcka innebär att man steker något hastigt och lätt på medelvärme utan att använda matfett.
3. Finhacka 1 äpple och blanda med 2 dl matyoghurt, 2 msk senap (välj senap efter önskad styrka, använder du en stark senap, ta något mindre) och 2/3 msk honung. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Häll upp 200 g ärtor i en liten skål. Slå över hett vatten från t ex vattenkokaren och häll av vattnet när ärtorna tinat. Skär ½ gurka och 250 g morötter i stavar och lägg upp i en skål.
5. Servera kasslern med nykokt ris, senap- och äppelsås och grönsaker.
Linn aka Bloggerbuzz stod för matlagandet idag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar