måndag 29 juni 2009

Newcomers make mistakes

Hej alla! Jag heter Hanna och jag ska precis skriva mitt första matochdryckblogg-inlägg. Nervöst. Dessutom ska jag göra det via blogger, ett verktyg jag aldrig tidigare rört. Så jag började med att klicka i alla funktioner jag kunde hitta, för att snabbt uppnå status, och har nu blivit bloggens enda följare. Jag känner mig inte så cool som jag hade hoppats.

Efter att ha besökt bloggen upprepade gånger av misstag (officiellt i informationssyfte) hittade jag äntligen fram till något som kallades "instrumentpanelen", det är tydligen här äventyret tar sin början.

Känner jag mig själv kommer jag inte att bidra med mycket annat än onyttigheter. Känner jag mig själv RÄTT kommer jag inte att bidra med mycket alls, men here goes: kvällens gotta.

Rabarberpaj med maräng

Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 äggula
1 tsk bakpulver
½ dl socker

Maräng
1 äggvita
1,5 dl socker
½ tsk hjorthornssalt

Sätt ugnen på 200 grader
Rör smör och socker poröst, rör ned mjöl, bakpulver och äggula
Tryck ut degen i en pajform
Skiva rabarber och lägg ned i pajformen, strö socker ovanpå.
Grädda pajen till det blir lite gyllenbrunt på kanterna, ca 30 min.
Vispa äggvita socker och hjorthornssalt hårt.
Ta ut pajen och lägg över marängen
Grädda tills marängen fått lite färg

Jag har förstås, efter mitt massiva informationssamlande, insett att jag borde ha publicerat en bild på mästerverket. Tyvärr befinner sig pajen i min mage vid det här laget. Jag kan förstås fixa fram den igen, men å andra sidan... Nybörjare begår misstag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar